Alles over het schroefsysteem Quik Drive

Wat is Quik Drive?

Met het Quik Drive schroefsysteem kun je sneller en gemakkelijker schroever. Het systeem bestaat uit diverse onderdelen, waarmee je van bijna iedere schroefmachine een Quik Drive systeem kunt maken. In combinatie met schroeven op band maakt dit een onmisbare tool in velerlei bouwprojecten.

Sneller schroeven
Ergonomisch schroeven
Toepasbaar op iedere machine

Maak van je eigen machine een Quik Drive systeem

Om van je eigen machine een Quik Drive schroefsysteem te maken heb je een adapter nodig en een schroefkop. Bestel je een Quik Drive schroefsysteem? Dan bestel je dus altijd 2 delen, een adapter en een schroefkop. Het is heel eenvoudig;

 • haal van de bestaande machine de kop eraf
 • plaats hier de Quik Drive adapter. Voor (bijna)ieder merk machine ontwikkelde Simpson Strong-Tie een adapter.
 • plaats op de adapter een Quik Drive schroefkop naar keuze. Je kunt optioneel ook eerst het verlengstuk op de adapter plaatsen en daarna de schroefkop vastklikken.

Het Quik Drive schroefsysteem werkt met schroeven op band. De schroeven die je normaal gebruikt zijn leverbaar op fel gele banden/strips. Deze schuif je eenvoudig in de schroefkop, waardoor je achter elkaar aan kunt schroeven. Je hoeft niet steeds te stoppen om een nieuwe schroef te pakken. Bekijk in deze video hoe het Quik Drive schroefsysteem werkt.

Wanneer gebruik je welke schroefkop?

Het schroefsysteem van Quik Drive is zeer veelzijdig. Voor diverse toepassingen heb je dan ook verschillende tools.

 

Multifunctioneel

Het meest gebruikte Quik Drive schroefsysteem is het type QD76KE. Dit is een multifunctionele schroefkop die je bijna op ieder project kunt gebruiken. Van kleine particuliere klussen tot grote houtskelet projecten. Boorschroeven kun je helaas niet verwerken met deze schroefkop. Dan adviseren we je type QDHSD60KE. Maar voor iedere andere klus is de QD76KE een uitkomst. Je kunt veel verschillende bandschroeven met deze schroefkop verwerken, zoals schroef DWF, DWC, WSV en WSC. Zo maakt je een goede bevestiging in hout-op-hout, hout-op-staal (let op maximale dikte), gips-op-hout en gips-op-staal (metal stud). Standaard zit er bij dit type een verlengstuk in de opbergkoffer, dit maakt staand schroeven en op hoogte schroeven een fluitje van een cent.

 

Bevestigen van balkdragers

Gaat het om het bevestigen van verbinders, zoals balkdragers, hoekijzers of trekankers? Kies dan voor Quik Drive QDBPC50E. Met deze schroefkop kun je de normale CSA schroeven op band (CSA-T) gebruiken.

De QDBPC50E is een speciale kop voor de CSA schroeven, omdat de schroeven net iets verder door de band gestoken zitten. De CSA schroef steekt namelijk iets uit waardoor je eenvoudig de schroef kun positioneren voor het schroefgat van de bevestigers.

 

Ook voor mezzanine vloeren de beste bevestiging

Zet je het Quik Drive systeem in bij het bevestigen van renovatievloeren? Dat is perfect. Gebruik dan de schroefkop QDHSD60KE in combinatie met FHSD schroeven. De FHSD schroef is een boorschroef voor hout-op-staal. De schroef is zelfborend (vleugelteks). Deze schroef heeft een soort kleine vleugeltjes op het uiteinde. Deze zorgen ervoor dat het hout verruimd wordt, zonder te splinteren. Zodra deze vleugeltjes in contact komen met het staal, dan breken/slijten ze af. Het boorgat in het staal is dan heel nauwsluitend. De boorschroef trekt het hout naar het staal en het zit muurvast. Bij het gebruik van de FHSD schroef is voorboren niet nodig. Zo kun je dus tijdwinst behalen.

Quik Drive QDHSD60KE wordt onder andere gebruikt voor het bevestigen van mezzanine vloeren, entresol vloeren, trailer vloeren en vloeren voor aanhangwagens. Quik Drive QDHSD60KE kun je ook inzetten bij het bevestigen van renovatievloeren. Het streven is dan om in 1 dag de oude houten vloer te verwijderen en de nieuwe vloer te plaatsen. Dan kun je dus de volgende dag gewoon weer in je huis.

 

Staand schroeven

Op het verlengstuk wordt de gewenste schroefkop geklikt. Hierdoor kun je het verlengstuk dus ook inzetten op andere schroefkoppen zodat je hem in kunt zetten bij het bevestigen van vlonderplanken of het plaatsen van (gips)plafondplaten. Het is namelijk ook mogelijk om als het ware ‘omhoog’ te schroeven. Je hebt dan geen opstapje of trappetje nodig om bij het plafond te kunnen. Dit verkleind de kans op ongevallen op de werkvloer.

 

Snelbouwschroeven en Quik Drive

Voor het bevestigen van gipsplaten en/of Fermacel, op hout of op staal, gebruik je Quik Drive schroefkop QDPRO51E. Deze schroefkop is geschikt voor afbouwprojecten zoals tussenmuren en renovatievloeren. Wanneer woningen worden verduurzaamd wordt er vaak bij geïsoleerd. Hiervoor kan aan de binnenzijde van de muren een extra regelwerk geplaatst worden welke voorzien wordt van isolatie. De afwerking wordt vaak uitgevoerd met spaanplaat en gips. Met deze tool van Quik Drive kun je deze platen snel en vakkundig vast schroeven. Natuurlijk kun je op deze manier ook eenvoudig extra binnenwanden plaatsen.

In deze schroefkop kunnen verschillende soorten bandschroeven.

 • DWC schroeven voor gips op hout, ook wel snelbouwschroeven genoemd. Deze schroef heeft een grove schroefdraad voor snelle indringing
 • DWF schroeven voor gips op staal, ook wel snelbouwschroeven genoemd. Deze schroef heeft een fijne schroefdraad voor een betere aantrekking
 • Gebruik de schroef RDWF voor het bevestigen van Fermacell (of een andere gipsvezelplaat) op hout of staal.
 • Bevestig je extra harde platen zoals diamantboard of promotec? Gebruik dan de schroef RDPF

Speciale houtsoorten

Het vastschroeven van speciale houtsoorten vraagt weer om een andere aanpak. Denk bij speciale houtsoorten aan harde vlonderplanken en hout op cassettevloeren. Met speciaal bedoelen we dus alles om het standaard, gangbare heen. Gebruik in deze gevallen altijd de Quik Drive tool QDPRO76SKE. Deze schroefkop biedt net dat beetje extra. Naast de speciale houtsoorten bevestig je ook OSB/constructieplaten op HSB. Gebruik de schroefkop QDPRO76SKE in combinatie met schroef CBSDQ voor het plaatsen van renovatie- en cassettevloeren. In tuinprojecten wordt deze schroefkop ook vaak ingezet. Je kunt deze tool dan gebruiken voor het bevestigen van allerlei soorten vlonderplanken. Door het verlengstuk QDEXTE in te zetten is zelfs staand schroeven mogelijk. Ook dit komt weer ten goede aan de tijd.

Vraag een Quik Drive demo aan bij jou op locatie!

  Nog vragen? Bel gerust even met Simon of Rutger. 

  KreQ Bevestigingstechnieken
  De Seize 7
  9001 XT Grou

  Routebeschrijving
  KVK: 83253270 BTW: NL862794328B01

  Simon Hoekstra

  Accountmanager – Technisch adviseur

  Salesmanager Rutger | KreQ bevestigingstechnieken

  Rutger van der Meer

  Salesmanager – Technisch adviseur