Onze focus

Seismisch bouwen

Een ruim assortiment producten speciaal geschikt voor bouwen in aardbevingsgebieden. Om de impact van aardbevingen te kunnen weerstaan moet een gebouw zowel horizontaal als verticaal kunnen bewegen zonder in te storten. Het assortiment van onze leverancier Simpson Strong-Tie is zeer uitgebreid, compleet en voorzien van diverse keurmerken.

Het HTT anker wordt bijvoorbeeld toegepast bij het verankeren van de houtskeletmuur in de ondergrond. Het verankeren kan ook middels een chemisch anker (VT-HP). Zoek je een oplossing voor wandtoepassingen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Steel Strong-Wall.

Simpson strong tie

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw (HSB) is een bouwmethode waarbij, met uitzondering van de fundering, de constructie-elementen van hout zijn. Het principe is simpel; je bouwt een ‘frame’ van houten kolommen en liggers die het gebouw constructief dragen.

Bouw je met CLT (Cross-Laminated Timber) dan creëer je een zelfdragend skelet. Een groot voordeel van CLT is het gebruikersgemak en de hoge mate van prefabricage. Wanden en vloeren kunnen in de eigen werkplaats geprefabriceerd worden. De bouwtijd op locatie wordt hiermee aanzienlijk verkort.

Bouwen met houten bouwmaterialen is, zoals algemeen bekend, beter voor het milieu. Meer natuurlijke en duurzame producten gebruiken zorgt voor een optimale balans in de leefomgeving.

Quik Drive

Quik Drive is het innovatieve schroefsysteem van Simpson Strong-Tie. Met het Quik Drive systeem kunt u eenvoudig traditionele schroefmachines omvormen tot een automatisch schroefsysteem voor schroeven op band. De verschillende schroefkoppen maken het mogelijk diverse toepassingsgebieden te bedienen. Van houten panelen tot gipsplaten en van tuinvlonders tot binnenvloeren.

Ook aan ergonomie is gedacht. Met een speciale tool is staand schroeven geen probleem. Dit verlengstuk is tevens toe te passen wanneer schroeven op hoogte (plafond) gewenst is.

Tuinprojecten

Ieder project verdient het beste van het beste. Natuurlijk ook de projecten in uw eigen tuin. Of het gaat om een eenvoudige afscheiding in uw stadstuin of juist om een veranda met pergola in een luxe leeftuin. De Design Serie van Simpson Strong-Tie laat uw tuin stralen. Zwarte verbinders en bevestigers van hoge kwaliteit geven net even dat mooie tintje aan uw tuin.

Deze range kenmerkt zich door strakke lijnen en een esthetisch mooie zwarte, gepoedercoate afwerking. Door de hoge kwaliteit afwerking weerstaan zij alle weersinvloeden. Ontdek hier alle producten voor tuinprojecten.

Neem contact met mij op