Raveeldrager: Een Introductie tot de 2 unieke eigenschappen

raveeldrager-verbinding

Een raveeldrager is een balkdrager die altijd voorzien is van zogenoemde zijflappen. In de wereld van bouw en constructie zijn deze balkdragers onmisbare componenten die zorgen voor stevigheid en veiligheid in diverse constructies. De raveeldrager, uitgerust met unieke zijflappen, speelt een cruciale rol in het verbinden van zwaar belaste balken, waarbij ze een essentiële bijdrage leveren aan de duurzaamheid en integriteit van bouwprojecten.

raveeldrager

Wat Maakt Raveeldragers Uniek?

De Unieke Eigenschappen van Raveeldragers

 

Raveeldragers onderscheiden zich door hun zijflappen, die een aanzienlijk hoger draagvermogen mogelijk maken. Deze flappen bieden extra ondersteuning aan de balken, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in situaties waar een aanzienlijke belasting wordt verwacht. Gemaakt van gegalvaniseerd staal, zijn raveeldragers bestand tegen corrosie, wat hun levensduur verlengt en ze een betrouwbare keuze maakt voor elke constructie.

zwarte balkdrager

Toepassingen van Raveeldragers

Zwaar Belast, Sterk Ondersteund

 

Of het nu gaat om de bouw van een nieuw huis, het toevoegen van een overkapping aan een tuin, of het creëren van een uitbreiding, een raveeldrager biedt de noodzakelijke stevigheid en stabiliteit. Hun vermogen om zware lasten te dragen maakt ze onmisbaar in projecten waar de veiligheid en duurzaamheid van de structuur voorop staan.

 

Het Belang van Draagvermogen

 

Het kiezen van de juiste raveeldrager met het passende draagvermogen is essentieel voor de veiligheid van de constructie. Het draagvermogen wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de afmetingen van de drager, het type en de hoeveelheid bevestigingsmiddelen, en de aard van de belasting. Een zorgvuldige beoordeling van deze factoren zorgt voor een veilige en duurzame constructie.

simpson-raveeldrager-designserie

Ontwerp en Afwerking

Functioneel & Visueel aantrekkelijk

Naast hun functionele belang, spelen raveeldragers ook een rol in het esthetische ontwerp van constructies. De Design Serie van Simpson Strong-Tie biedt mogelijkheden om technische vereisten te combineren met esthetische wensen, waardoor constructies niet alleen sterk, maar ook visueel aantrekkelijk zijn.

Veelgestelde Vragen

Het verschil tussen raveeldragers en balkdragers zit voornamelijk in het draagvermogen.

Omdat ieder project wordt gedragen door de juiste verbinder, KreQ bevestigingstechnieken kan dat!

Conclusie

Waarom Kiezen voor Raveeldragers?

 

Raveeldragers bieden een combinatie van sterkte, duurzaamheid, en veelzijdigheid, waardoor ze een essentiële keuze zijn voor elk bouwproject dat vraagt om betrouwbare ondersteuning. Met hun unieke ontwerp en het vermogen om zware lasten te dragen, waarborgen ze de integriteit van constructies en dragen bij aan de veiligheid en duurzaamheid op lange termijn.

 

Over Kreq

 

Als masterdistributeur van gerenommeerde, internationale merken, waaronder Simpson Strong-Tie en Index Fixing Systems, is KreQ bevestigingstechnieken dé partner voor (hout)bouwend Nederland. Van schroeven en nagels tot bandschroefsystemen, van hoekijzers tot paalankers en van balkdragers tot kolomvoeten. Een breed assortiment, ondersteunt met het beste technische advies, snelle levering, keurmerken en online berekeningstools maakt van de KreQ bevestigingstechnieken jouw verbindende partner voor ieder project.

Productdemo aanvragen?

  Contact

  KreQ Bevestigingstechnieken
  De Seize 7
  9001 XT Grou

  Routebeschrijving
  KVK: 83253270 BTW: NL862794328B01

  Simon Hoekstra

  Accountmanager – Technisch adviseur