ZPRO coating; het alternatief voor RVS

ZPRO: het alternatief voor RVS

 

Zoek je een betaalbaar alternatief voor RVS? Ontdek dan de ZPRO coating van Simpson Strong-Tie. Houtverbinders en bevestigers van RVS worden vaak toegepast in projecten buitenshuis. Op plaatsen waar het hout en de verbinders blootgesteld worden aan diverse weersinvloeden zoals regen, wind, sneeuw en direct zonlicht. Je kunt dan denken aan houtconstructies als pergola’s, terrassen en carports, maar ook aan gevelbekleding. Houtverbinders van RVS zijn roest vast, waardoor weersinvloeden geen invloed hebben op de kwaliteit van de producten. Dat verlengt de levensduur en dus de duurzaamheid van je project. 

 

 

Betaalbaar
Weerbestendig
Lange levensduur

Betaalbaar alternatief

Het nadeel van balkdragers, hoekijzers, ankers en schroeven in RVS is dat ze vaak duurder zijn. Om tegemoet te komen in de betaalbaarheid van deze corrosie bestendige producten ontwikkelde Simpson Strong-Tie een ZPRO assortiment. Dit is een range producten, bestaande uit verschillende houtverbinders en bijbehorende schroeven, die voorzien zijn van een ZPRO-coating. Deze coating is gelijkwaardig aan een thermisch verzinkte beschermlaag die overeenkomt met corrosiviteitsklasse C3 (EN ISO 12944). Net als RVS producten kunnen deze producten dus perfect buiten toe gepast worden, geschikt voor de installatie van verbinders in gebruiksklasse 3 (ook wel risicoklasse genoemd). Het gehele ZPRO-assortiment is getest en CE gemarkeerd. Lees meer over het CE keurmerk.

Schroeven met Impreg+ coating

De constructieschroeven SSH en CSA-Z zijn gecoat met een Impreg + coating. Deze coating is vergelijkbaar met de ZPRO coating van de verbinders. Bevestig de ZPRO houtverbinders dus altijd met Impreg+ gecoate schroeven voor een duurzame, corrosie bestendige bevestiging van jouw project.

 

Richtlijnen voor de bouw

De Eurocodes zijn Europese normen en richtlijnen voor de bouwsector. Deze zijn opgesteld door onder andere constructeurs. ingenieurs, gebruikers en vakmensen uit de praktijk. Eurocode 5 heeft zich gespecialiseerd in houtconstructies. Hierin vind je oa. algemene regels voor gebouwen voor houtconstructies, houtconstructies bij brand en ontwerp en berekening van houtconstructies-bruggen. In deze Eurocode wordt ook een gebruiksklasse/risicoklasse gegeven aan toepassing van houten delen in de constructie.

Gebruiksklasse 1:

Beschutte toepassing van hout, beschermd tegen weer en wind en niet blootgesteld aan vocht, vaak binnen toepassing.

Gebruiksklasse 2:

Beschutte toepassing van hout, beschermd tegen weer en wind, maar met af en toe een hoge luchtvochtigheid die kan leiden tot blootstelling aan vocht.

Gebruiksklasse 3:

Onbeschutte toepassing van hout, zonder grondcontact. Het hout wordt of permanent blootgesteld aan weer en wind of is beschermd tegen weer en wind maar wordt regelmatig blootgesteld aan vocht.

Gebruiksklasse 4:

Toepassing van hout in contact met de grond of zoet water en daardoor permanent blootgesteld aan vocht.

Gebruiksklasse 5:

Toepassing van hout dat permanent in contact staat met zout water.

 

Gebruik in sterk corrosieve omgevingen, zoals de kustregio, wel altijd RVS verbinders en bevestigers.

Lees meer over de invloed van corrosie op houtverbinders in de blog Inzicht in het corrosie probleem.

 

Webshop

Het assortiment ZPRO is splinternieuw. Momenteel zijn deze producten nog niet te bestellen in de webshop. Dit kan natuurlijk wel per mail: info@kreq.nl of telefonisch op nr. 0513-854002.

 

 

De producten uit de ZPRO-range

ZPRO_ABR-Z

ABR-Z verstevigd hoekijzer

Verstevigde hoekijzers voor constructiedelen voor betere, betrouwbare en stevige verbindingen op hout en metselwerk.

ZPRO_AKR-Z

AKR-Z verstevigd hoekijzer

Verstevigde hoekijzers voor houtskelet op betonnen ondergrond. Voor een doeltreffende verankering van houten constructies aan de ondergrond.

DJH-Z afbreekbare balkdrager

Een afbreekbare balkdrager/raveeldrager voor kapconstructies die aangepast kan worden aan de afmetingen van het gedragen hout. Toepassingen op hout en metselwerk.

ZPRO_NP-Z

NP-Z geperforeerde plaat

Geperforeerde platen voor de verbinding van houten elementen. Meestal gebruikt in paren aan weerszijden van de stukken hout.

ZPRO_PBWS-Z

PBWS-Z U-kolomvoet

Kolomvoeten zorgen voor een duurzame verbinding van houten kolommen in beton.

SSH en CSA-Z schroeven voor verbinders

Constructieschroeven, specifiek getest met Simpson Strong-Tie verbinders. Dit assortiment is gecoat met het ZPRO-equivalent voor bevestigingen: Impreg+. Deze bevestigingen zijn de perfecte partner voor de verbinders uit het ZPRO-assortiment.

Stel je vraag over het ZPRO assortiment

  Bel gerust even met Simon of Rutger. 

  KreQ Bevestigingstechnieken
  De Seize 7
  9001 XT Grou

  Routebeschrijving
  KVK: 83253270 BTW: NL862794328B01

  Simon Hoekstra

  Accountmanager – Technisch adviseur

  Salesmanager Rutger | KreQ bevestigingstechnieken

  Rutger van der Meer

  Salesmanager – Technisch adviseur